În curând la Editurile NEMI & NEMIRA!

by - mai 21, 2016

O carte emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea animalelor.

Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urât”, spune el, și refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce l-a ascultat răbdatoare, mama-bufniță îl sfătuiește să iasă din cuib și să afle mai întâi ce înseamnă întunericul și dacă este cu adevarat urât.

Buf se prăvalește din copac (deocamdată mai are de lucrat la partea cu zborul și aterizarile) și începe să întrebe pe toata lumea „Cum este întunericul?”. Se întalnește cu un băiat ce așteptă nerabdator căderea întunericului ca să înceapă un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaș plecat în tabără, o fetiță care-i povestește despre Moș Crăciun și cum vine el noaptea să aducă cadouri, un barbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul nopții și o pisică (neagră, evident!) care-l ia ca tovaraș în plimbările sale nocturne.

Buf descoperă astfel că întunericul poate fi în multe alte feluri și că trebuie mai întâi să cunoști un lucru și abia apoi să hotărăști dacă e urât sau nu.

Pline de umor și învățăminte cărțile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună.


William Wenton este cel mai mare spărgător de coduri din lume. Doar că el încă nu o știe...

William s-a întrebat mereu de ce familia sa și-a schimbat în mod neașteptat numele și adresa în urma cu opt ani, părăsind Anglia pentru a se muta în Norvegia. Și îi e foarte dor de bunicul lui care a disparut în mod misterios chiar în aceeași perioadă. Abia după ce William reușește să decripteze Imposibilitatea, cel mai dificil cod din lume, își dă seama de pericolul care-l pândise din umbră în toți acești ani. Pentru a supraviețui, trebuie neapărat să-și găsească bunicul cât mai repede și să se folosească la maximum de talentul său de spărgător de coduri.

William Wenton și hoțul de luridium este o aventură plină de suspans într-o nouă lume fantastică. Bobbie Peers a creat un univers original, construit cu multă migală, dar și mult umor. Roman de debut, cartea a primit deja în 2015 un premiu important în Norvegia, Ark’s Children’s Book Award, o competiție cu tradiție în care 10 000 de copii votează cea mai bună carte a anului.

Deja un fenomen literar mondial, cartea a fost vândută în peste 30 de țări și urmează să fie și ecranizată.


Întelegi, Marcovici? Să te întorci în Europa e ca și cum te-ai culca din nou cu femeia pe care ai iubit-o când erai adolescent. Ești plin de pasiune și elan, nu ești în stare să accepți ideea că femeia aceea nu mai este. Degeaba îi vei frământa carnea, degeaba vei privi în ochii ei, poate că vei gasi acolo o urmă vagă a femeii pe care ai iubit-o, dar nu mai mult. Atât eu, cât și prietenii noștri, de când am coborât de pe vapor, mergem prin locurile de altădată, bem băuturile de altădată. Le șoptim fetelor aceleași cuvinte nesincere. Degeaba. De aici vin amețelile, prietene, din cauza asta umblăm ca bețivii de când am coborât de pe vapor. Diferențele de tensiune dintre atunci și astăzi ne apasă timpanul și ne influențează în rău echilibrul.”

Ca să scape din Europa măcinată de razboi și să ajungă în Țara Sfântă, femei și bărbați aleg căsătoria de formă. Zeev Feinberg abia așteaptă să se întoarcă acasă la o fată a cărei piele miroase a portocale. Iacov Marcovici, cel mai banal om din lume, trebuie să se supună și el căsătoriei aranjate. Dar ițele destinului sunt mult mai încurcate decât ar fi bănuit...

Războaiele, secretele și tragediile se împletesc cu tandrețe și umor într-un roman care spune o poveste de neuitat despre suferințe, pierderi, dorințe și speranțe și mai ales despre căutarea iubirii.

O poveste tragicomică despre origini și singurătate... Gundar-Goshen își găsește o voce originală, jucăușă, și creează câteva minunate personaje dickensiene. Scriitoarea etalează o imaginație fermecătoare, dozând abil umorul și tristețea. O noapte, Marcovici e un roman de debut impresionant.” - Herald

O reușită remarcabilă: o poveste lirică, fluidă, senzuală, cu un echilibru delicat între înțelepciune și suferință. O carte sfidătoare și pasionantă.” - Times Literary Supplement


Aș cumpăra cartea asta numai pentru copertă. Adică, doar uitați-vă la ea *-* Voi?




You May Also Like

0 comments