Recenzie „VÂNĂTOAREA” (ULTIMUL AVANPOST #2) de Lavinia Călina

by - august 05, 2016






• Despre autoare •

Lavinia Călina s-a născut revolutionară, în decembrie ’89.

Urmează cursuri pedagogice și de filologie în Caransebeș. În 2008 se mută la Timisoara și studiază limbi străine la facultatea de litere. În 2012 se înscrie la Școala Sanitară Carol Davila din Caransebeș, cu gândul ca poate într-o zi se va schimba ceva în sistemul sanitar. În prezent lucrează ca editor-imagine/fotogaf la propria firma (Calina Audio-Video).





• Pe scurt •

Pentru fosta prinţesă Diane, viaţa a luat o întorsătură neaşteptată. Ajunsă la Avanpost şi implicată activ în misiuni aproape imposibile pentru oricine altcineva, dar nu şi pentru Subiecţi, ea află că diferenţele dintre persoanele care conduc grupul de rebeli şi cei din structura despotică a Regatului României par să nu fie atât de mari. Dezamăgită de Eva, liderul E.S.C.U., şi având alături câţiva prieteni devotaţi, Diane este hotărâtă să îşi urmeze propriile obiective: aflarea adevărului despre experimentele genetice la care a fost supusă în copilărie şi răzbunarea faţă de Alex, fostul ei soţ şi unul dintre moştenitorii la tron.

O poveste de dragoste dramatică, intrigi de palat ale unor minți diabolice, decizii radicale: vânătoarea a început! Poate Diane să supraviețuiască celei mai importante încercări, reîntoarcerea la ceea ce părea de mult timp uitat?

Mulțumesc mult de tot autoarei pentru acestă carte ^.^ !

O puteți comanda de aici.



• Părerea mea •


Sunt mândră că împart același nume cu personajul principal ^-^”

România în jurul anului 2047 este total diferită de ceea ce știm astăzi. După ce Al Treilea Război Mondial a luat sfârșit, România a devenit Regat și lumea Dianei s-a dat peste cap, adevărata poveste începe!


Diane cea din urmă cu un an: o tânără ce trăiește o viață luxoasă alături de logodnicul ei, prințul Alex, fiica Ministrului de Interne, tânăra care merge la petreceri VIP și are asistenți personali peste tot. Tânăra ce apare la TV și pe care toată lumea o îndrăgește.


Diane acum: un fost subiect dintr-un Centru de Formare, o tânără cu abilități de luptă, care se poate vindeca mai repede decât un om obișnuit și care începe să-și aducă aminte de trecutul ei negru care a stat bine ascuns în cotloanele minții. Un trecut care părea să nu existe, care e contrar a tot ceea ce a trăit până atunci. Un subiect căutat în întreg Regatul! Acum e la Avanpost și luptă alături de E.S.C.U. pentru închiderea Centrelor. Dar oare intențiile lor sunt atât de pure pe cât par?


Încercând din răsputeri să reziste imboldului de a intra într-o luptă cu șefa ei, Eva, Diane pleacă alături de câțiva prieteni într-o misiune pe cont propriu pentru a afla mai multe despre Centre și pentru a se răzbuna pe fostul ei logodnic, Alex. Dar asta nu sună cumva a misiune sinucigașă?

Recunosc că de primul volum am fost ceva mai distantă, dar acum e cu totul altceva! Pentru că totul se întâmplă pe repede înainte, iar în timp ce citești poți să simți cum ți se accelerează pulsul și începi să mănânci practic fiecare pagină. Diane a început să-mi placă al naibii de tare, iar sarcasmul ei e pur și simplu delicios! Chiar dacă asta ar putea părea ciudat, într-un fel mi-a plăcut și de Eva. Mi s-a părut un personaj destul de constant, care are o linie de plutire sigură și care își urmărește scopul.


Dar ceea ce m-a dat pe spate a fost finalul. Confruntarea Dianei cu Alex a fost un moment pe care nu-l pot uita atât de ușor. A fost atât de mind blown încât mi-au trebuit câteva momente să asimilez ceea ce tocmai se întâmplase. Știi momentul ăla când totul pare okay și chiar crezi că personajul tău preferat o să reușească s-o facă și p-asta, cu ultimele puteri pe care le mai are? Mda, aici a fost cam la fel. Doar că la 5 secunde după totul se învârte la 180 de grade și se duc naibii toate #feelings :'(

- Vezi ce frumos se leagă toate? rânji Alex.


Toată povestea e de-a dreptul grozavă și acum regret că am asemănat-o cu „Divergent” pentru că nu e așa - e de 10 ori mai bună și faptul că e scrisă de o autoare de la noi o face și mai grozavă. Toate locurile menționate, numele persoanjelor, n-ai cum să nu te simți apropiat de ele, pentru că sunt de aici, din jurul nostru; ne sunt familiare. Cred că Lavinia e una dintre cele mai bune autoare de la noi pe care nu trebuie s-o treceți cu vederea! E un must read! Acum sunt super curioasă dn ceea ce o să se întâmple în cel de-al treilea volum și mai ales ce o să se întâmple cu Diane *-* #pleasedontkillher


Ce le ascunde Eva tuturor? În ce misiune pleacă Diane? E oare o pistă sigură sau e doar ul alt joc pus la cale de cei care o caută? Printre cei din Avanpost se află un trădător (și oricât de mult ai bănui în stânga și-n dreapta, n-ai să te aștepți fix la persoana aia, crede-mă) - de ce fel de informații dispune acesta? Cum reușește Diane să dea de Alex? E finalul așa cum îl aștepta ea? O poveste despre răzbunare, despre ce înseamnă să fi vânat și despre trecuturi întunecate. Un roman alert, cu o eroină puternică și o lume distopică în care întorsăturile de situație pândesc la fiecare colț. Vi-l super recomand și nu doar pentru că e o distopie, ci pentru că e o distopie românească extrem de bine scrisă!

Liniștea era mai groanică decât orice urlet, căci liniște înseamnă moarte.


• Nota •

A FOST GROZAV/Ă

Diane
Eva
Elize, cea mai bună prietenă a Dianei
Ana, fata lui Dan
Andrei
Dan 
Mark
Alex
Victor și Diane
Sara


• Trailer •



• Primul volum •

* click pe copertă pentru a citi recenzia *


You May Also Like

0 comments