În curând la Editurile ART & ARTHUR!

by - noiembrie 04, 2016

Aventuri de neuitat, tărâmuri exotice neexplorate de nimeni, viață trăită fără o plasă de siguranță – iată ce își dorește Tom, tânărul englez de 23 de ani, de când se știe. Așa că atunci când i se oferă o slujbă de professor resident într-o școală din Argentina, nu mai stă pe gânduri. Se îmbarcă în primul avion, în ciuda situației politice și economice instabile care domnește în America de Sud în acei ani. La multe se așteaptă Tom de la călătoria vieții sale, dar să-și lege destinul de un pinguin Magellan pe care-l salvează de la moarte, nu. Și totuși, această întâlnire pe care i-o rezervă soarta se dovedește a fi providențială; și nu doar pentru Tom, ci pentru toți cei cu ale căror vieți micul pinguin intră în contact.

Clasicul umor englezesc al autorului echilibrează perfect candoarea devotamentului nesfârșit al pinguinului. Aventurile lui Michell li se vor părea grozave și încântătoare atât iubitorilor de animale, cât și pasionaților de călătorii.” Shelf Awareness

Tom Michell pare genul de tip cu care îți dorești să ieși cândva la masă. Te va încânta, fără-ndoială, cu poveștile lui fascinante.” Washington Post


Tom Michell s-a născut și a crescut în Anglia rurală, unde și-a descoperit dragostea pentru animale și plante. După ce a trăit în Argentina, s-a întors acasă și s-a stabilit la Cornwall. În timpul liber, îi face plăcere să picteze viața sălbatică din jurul fermei sale, având o anumită aplecare pentru păsările răpitoare. Lecția pinguinului este prima lui carte, în care își amintește cu drag, umor, candoare și entuziasm de experiențele trăite în America de Sud.





Ce-i face pe atât de mulți oameni să lase totul și să plece într-o țară misterioasă, unde nu au pe nimeni, unde tot ce știau are alt nume și viitorul este necunoscut?

Acest roman grafic, în care doar imaginile vorbesc, e povestea tăcută a fiecărui imigrant, a fiecărui refugiat, a fiecărui om care s-a strămutat – și un tribut adus tuturor celor care au mers pe acest drum.






Shaun Tan este pasionat de ilustrații și de literatură încă din copilărie. În adolescență deja publica primele desene, iar acum e unul dintre cei mai cunoscuți autori australieni. A fost desemnat de trei ori cel mai bun artist în cadrul premiilor World Fantasy și de două ori a câștigat Premiul Hugo pentru cel mai bun artist profesionist. În 2011 lui Shaun Tan i-a fost acordat Premiul Comemorativ Astrid Lindgren pentru profundul umanism al artei sale și pentru perspectivele noi pe care le deschide prin fiecare dintre cărțile lui ilustrate.



Shrek! este o carte despre un căpcăun pocit care, după ce e izgonit de-acasă, cutreieră prin lume și distruge tot ce-i iese-n cale. În drumul lui presărat cu nenorociri și stricăciuni întâlnește o vrăjitoare, un dragon, un cavaler, dar și cea mai buimăcitor de urâtă prințesă care s-a văzut pe fața pământului.

În 2001 cartea lui William Steig a fost ecranizată și Shrek a cucerit publicul de toate vârstele din întreaga lume.

Talentul satiric a lui Steig are mână liberă în acestă poveste captivantă și încântătoare.” Publishers Weekly

Cu siguranță că va încânta orice copil destul de norocos ca s-o citească... Nimeni nu poate să-i reziste unei cărți atât de simpatice și de vesele.” The Washington Post Book World

O reinterpretare originală și comică a lumii monștrilor.” Kirkus Reviews


William Steig (1907-2003) este un prolific ilustrator american şi un celebru autor de cărţi pentru copii. Şi-a început cariera în 1930, ca desenator al faimoasei reviste The New Yorker, unde a realizat peste 2 600 de ilustraţii şi 117 coperte. 

A început să scrie cărţi pentru copii târziu, după vârsta de 60 de ani, devenind un clasic iubit de copiii din întreaga lume. A treia sa carte, Sylvester şi pietricica fermecată, a fost încununată cu Medalia Caldecott, o prestigioasă recompensă în acest domeniu. William Steig este autorul şi ilustratorul a peste 30 de cărţi pentru copii, inclusiv îndrăgita serie Doctor De Sotosau încântătoare carte Insula lui Abel (câştigătoarea unei alte Medalii Caldecott). A continuat să scrie şi să deseneze pentru cei mici şi la venerabila vârstă de 90 de ani.

William Steig este, de altfel, şi autorul lui Shrek!, o carte ilustrată care povesteşte aventurile unui monstruleţ verde, volum care a stat la baza seriei de animaţie cu acelaşi nume. Ca semn de omagiu, Shrek 2 şi Shrek 3 poartă pe generic dedicaţia „În memoria lui William Steig“.

A fost de două ori nominalizatul Statelor Unite ale Americii pentru Premiul Hans Christian Andersen, distincţie internaţională considerată adesea „Premiul Nobel al literaturii pentru copii“.



Ally e în clasa a șasea și a învățat, în cele șapte școli prin care a trecut, că cel mai important e să tacă și să treacă neobservată. Îi place să deseneze și să rezolve probleme de matematică – din cele cu puține cuvinte, pentru că literele se mișcă întruna.

Ar vrea să spună adevărul și să ceară ajutor, dar îi e teamă că toată lumea o consideră deja o pacoste. Însă domnul Daniels, noul ei profesor, reușește să-i vadă potențialul și o ajută să nu se mai teamă de litere sau de citit. Datorită lui și bunilor ei prieteni, ajunge să nu se mai simtă ca un pește în copac și acceptă faptul că a fi diferit nu e deloc ceva rău.




Lynda Mullaly Hunt s-a născut în Conneticut, Statele Unite ale Americii. În copilărie îi plăcea să se urce în copaci, se se dea cu skateboardul și să joace baseball. A studiat la Universitatea din Conneticut și apoi a lucrat ca profesoară.

Când s-a născut primul ei copil, a decis să se lase de predat și să se dedice scrisului. Prima ei carte, One for the Murphys, publicată în 2012, s-a bucurat de mare succes, fiind recompensată cu numeroase premii.

În prezent locuiește în Conneticut cu soțul ei, cei doi copii ai lor, un beagle impulsiv și cu o pisică.




You May Also Like

0 comments