Nou la Editura GAMA!

by - noiembrie 19, 2016

Harriet Manners știe o mulțime de lucruri.

• Urechile unei pisici au, fiecare, câte 32 de mușchi.

• Mierla albastră americană nu percepe culoarea albastră.

• Un om râde, în medie, de 15 ori pe zi.

• Din arahide se obține un ingredient al dinamitei.

Dar nu știe de ce nimeni de la școală nu pare să o placă. Așa că, atunci când i se oferă șansa să se reinventeze, Harriet profită de ocazie. Va reuși ea să treacă de la geek la șic?

Harriet Manners știe o mulțime de lucruri.

• Oamenii au 70.000 de gânduri într-o zi.

• Omizile au patru mii de mușchi.

• Un om obișnuit înghite o tonă de mâncare într-un an (deși mama vitregă a lui Harriet se străduiește să doboare recordul de când e însărcinată.).

• Geek + Model = noi graffiti pe rucsac.

Dar se pare că nu știe nimic despre băieți. Iar acum, când primește un contract de modelling în Japonia, ar da bucuroasă la schimb toate cunoștințele acumulate într-o viață dacă ar afla ce trebuie să facă... Va reuși Harriet să se descurce cu toanele mamei sale vitrege, cu nebunia din Tokyo și cu faptul că-l vede pe Nick peste tot?


Harriet Manners știe o mulțime de lucruri.

• New York este cel mai populat oraș din Statele Unite.

• Mottoul orașului este Excelsior!, adică „Mai sus!”.

• 27% dintre americani sunt convinși că omul nu a ajuns pe Lună.

Dar n-are habar cum se va descurca familia ei în America. Sau cum să „devină un brand”, așa cum spun modelele din New York. Și, cu atât mai mult, ce să facă atunci când cele mai romantice gesturi nu aparțin iubitului ei... Oare tocilara a mers, de data asta, prea departe?



Harriet Manners știe o mulțime de lucruri.

• Chinezii au inventat hârtia igienică în anul 600.

• Coada unei comete se află mereu în direcția opusă Soarelui.

• O inimă sănătoasă bate, în medie, de 70 de ori pe minut. Chiar și când e rănită.

Dar nu știe cum să-și facă prieteni la liceu. Sau de ce vechii ei amici o evită acum. Și n-are nici cea mai vagă idee cum să fie un model de succes. Ceea ce – aparent – a ajuns să fie. Oare a venit vremea ca Harriet să strălucească? Sau se va stinge ca o stea căzătoare?


Holly Smale s-a născut în 1981 în Marea Britanie. „Tocilara” este seria ei de debut - care inițial trebuia să fie o trilogie, dar a ajuns foarte repede o serie - și a câștigat deja numeroase premii, printre care premiul Waterstones Children's Book în 2014. Cărțile ei au fost deja traduse în mai multe limbi.




George Calder este, probabil, cel mai norocos băiat din lume. El și surioara lui, Phoebe, se află împreună cu mătușa lor la bordul Titanicului, cel mai mare vapor construit vreodată. George nu rezistă să nu exploreze fiecare cotlon al acestui vas incredibil, chiar dacă riscă să intre în bucluc. Apoi se întâmplă imposibilul – Titanicul lovește un aisberg și apa năvălește înăuntru. George se trezește izolat, singur și speriat, pe vaporul gata să se scufunde. Până acum a reușit să scape mereu din încurcături... dar cum va supraviețui acestei catastrofe?



Nimic nu este mai important pentru Lucas, pe lângă fotbalul american, decât Benny: prietenul tatălui său, pompier și fost mare fotbalist. El l-a învățat pe Lucas să joace și tot el îl ajută să se antreneze. Așa că, în ziua în care părinții lui Lucas decid că fotbalul e prea periculos și vor să-l retragă, Lucas trebuie să îi ceară ajutorul celui mai înflăcărat susținător al său. Fără să stea prea mult pe gânduri, Lucas nu se mai urcă în autobuzul școlii, ci ia trenul spre oraș. În New York e o zi însorită de toamnă. Dar, la scurt timp după ce Lucas ajunge la stația de pompieri, totul se schimbă... și nimic nu va mai fi vreodată la fel.





Într-un ghetou de evrei, Max Rosen și sora lui, Zena, încearcă din răsputeri să supraviețuiască, după ce tatăl le-a fost deportat de naziști. Frații reușesc să ia cu ei puține provizii și să evadeze în pădurea din apropiere, scăpând ca prin urechile acului de soldații germani. Max și Zena ajung în tabăra unor luptători din mișcarea de rezistență. Dar, nu peste multă vreme, începe bombardamentul. Vor supraviețui Max și Zena ucigătoarei invazii naziste?







În forfota orașului Pompei, oamenii nu-și fac griji când pământul de sub tălpile lor începe să se cutremure. Fiara de sub muntele Vezuviu, la poalele căruia se întinde orașul, se trezește uneori prost dispusă – dar întotdeauna adoarme la loc. Dar lui Marcus i se face frică. Simte că urmează să se întâmple ceva îngrozitor – iar tatăl lui, care are mai multă încredere în știință decât în creaturile mitologice, îi dă dreptate. După ce din Vezuviu țâșnește un nor de cenușă fierbinte, iar pietrele încep să cadă din cer precum ploaia, vor reuși ei oare să scape – și să supraviețuiască distrugerii epice a Pompeiului?



Lauren Tarshis scrie literatură pentru copii și este editorul revistei „Storyworks”. Seria ei, „Am supraviețuit” a ajuns cu ușurință în topul New York Times Bestseller și a fost tradusă deja în alte câteva limbi. A mai scris și alte cărți, în general pentru copii de generală. 




Editura Gama m-a surprins cu aceste apariții, trebuie să recunosc! Nu știam atât de multe despre editură și asta pentru că majoritatea cărților sunt pentru copii. Ce-i drept, și cele de mai sus sunt în categoria 11+, dar eu zic că merg până pe la 14 ani, adică mai pentru adolescenți. Mă bucur super mult să văd că au păstrat coperțile originale și au scos volumele repede - cred, nu știu, abia ce le-am descoperit. Mă uitam pe Goodreads și am văzut că pentru „Am supraviețuit” au sărit câteva volume, dar asta pentru că poveștile nu au legătură una cu alta, astfel că pot fi citite și individual.

Mă bucur mult pentru inițiativa editurii și abia aștept să văd aparițiile viitoare 😍 Voi ce părere aveți?


You May Also Like

0 comments