Recenzie "PROBABILITATEA STATISTICA DE A TE INDRAGOSTI LA PRIMA VEDERE" de Jennifer E. Smith

by - noiembrie 21, 2013


Cop-Probabilitatea-statistica

Editura: Epica
Data aparitiei: 1.02.2013
Autor: Jennifer E. Smith
Traducator: Adrian Deliu
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 256
ISBN: 978-606-93335-1-8
Comanda: aiciaici sau aici.

O carte uimitoare si trebuie sa-i mulumim Editurii Epica ca a publicat-o in Romania.









Jennifer E. SmithDespre autoare:

Jennifer E. Smith este autoarea mai multor romane pentru tineri, precum "The Comeback Season""You Are Here""The Storm Makers" si "Uite, Asa Arata Fericirea" (publicata de curand la aceeasi editura). Are un master in creative writing la Universitatea St. Andrews din Scotia, iar in prezent lucreaza ca editor in New York. Cartile i-au fost traduse in 28 de limbi, iar romanul "Probabilitatea Statistica De A Te Indragosti La Prima Vedere" este deja un bestseller international, cu un film in productie. Dustin Lance Black, scenaristul si regizorul viitoarei ecranizari, apreciaza ca povestea are potentialul de a fi "Cand Harry a cunoscut-o pe Sally" pentru tanara generatie.




Pe scurt:

"Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?

Pentru tânăra de şaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York şi e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătoreşte, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei.
Apoi, aşteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley şi Oliver se pierd unul de altul în aglomeraţia din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver ne vorbeşte despre relaţiile de familie, despre a doua şansă şi despre dragostea la prima vedere."




Parerea mea:
Pot spune sincer ca acesta carte m-a cucerit. Nu voiam s-o mai las jos din mana, dar in acelasi timp nu voiam sa se mai termine. Povestea de dragoste este diferita de ceea ce am citit, iar ideea in sine m-a intrigat.
Cand Hadley nu ajunge la timp si pierde avionul, intreaga poveste se schimba, iar aici este momentul cand il intalneste pe Oliver si cand povestea lor de dragoste incepe sa se contureze; la inceput timid, inflorind apoi pe parcursul cartii, pana spre final.
Imi place foarte mult stilul autoarei, iar faptul ca intrega carte se invarte in jurul a 24 de ore, o face din ce in ce mai fascinanta. Adica, cate poti face in 24 de ore? Hadley a pierdut avionul care trebuia s-o duca la nunta tatalui ei, a intalnit un baiat misterios de care s-a indragostit, apoi s-au pierdut in aeroport, a intarziat la nunta, de la sosirea ei in Londra totul i-a mers prost, iar Oliver e de negasit. Hadley a inteles ca aparentele pot fi inselatore, iar la final a descoperit secretul cu care Oliver o tot tachina: ceea ce studia el de fapt la facultate.
Relatia dintre cele doua personaje este un mixt reusit de dragoste adevarata si sincera la prima vedere. Chiar daca nu se cunosc, intre cei doi exista o conexiune de la inceput, iar interesul lui Hadley creste pe parcurs ce baiatul devine fascinat de povestea si firea ei. Desi predomina descrierea, carte este structurata astfel incat sa nu te plictisesti si sa te intrebi ce se va intampla cu cei doi protagonisti. Uimirea a fost si mai mare cand am descoperit de fapt de unde vine titlul.
Pe de alta parte, este ciudat cum literatura si matematica reusesc sa se imbine atat de bine intr-un roman de dragoste si sa atraga cititorul in lumea vie a personajelor. Probabilitatea statistica de a te indragosti de carte este de suta la suta, iar posibilitatea statistica de a vrea sa recitesti cartea este si mai mare.

Va indemn s-o cititi si cu siguranta ve-ti fi fascinati de poveste a doi straini ce ajung sa se cunoasca intamplator. O sa va doriti ca patru minute pierdute sa schimbe intr-adevar ceva, iar soarta sa fie de partea voastra.




Nota:


     





































Trailer (e):



                                                                        Multumesc! :)

You May Also Like

1 comments

  1. Probabilitatea aceasta e cam mare . Mmm te poti indragosti la prima vedere oricand....aceasta cartea este foarte buna ... Mi-a placut

    RăspundețiȘtergere