Bates Motel (2013) - Recenzie

by - decembrie 28, 2014


Sinopsis:


"Bates Motel (inspirat din filmul "Psycho") ne oferă o privire de ansamblu în trecutul lui Norman Bates si ne dezvăluie intamplari terifiante din timpul adolescentei sale, in urma carora psihicul lui incepe sa se destrame. Actiunea contemporana a serialului este precedenta celei din "Psycho" si ne va arata modul în care mama lui si partenerul ei reusesc sa îl transforme pe Norman Bates în cel mai mare si faimos criminal în serie din toate timpurile."






Parerea mea:


Am vazut un articol despre serial si, cum aveam destul timp liber, am zis "de ce nu?". M-am apucat de el imediat dupa si in 4 zile l-am terminat - 2 sezoane a cate 10 episoade fiecare. Nu stiu daca e intr-atat de captivant, dar am fost curioasa sa vad ce se intampla mai departe cu familia Bates.

Serialul incepe cu moartea tatalui lui Norman intr-un accident, in garaj. El si mama lui se vad nevoiti sa se mute intr-un alt oras, dar Norma cumpara un intreg motel care avea sa constituie mica lor afacere. In prima noapte petrecuta acolo, Norma ajunge sa regrete faptul ca s-a mutat. Fostul proprietar al motelului - pe care-l pierduse in favoarea bancii - o ameninta si ajuge sa o violeze. Totul se sfarseste tragic, iar de atunci, minciunile incep si problemele in care se cufunda Norma, involuntar, ajung sa strice reputatia motelului. Politia incepe s-o suspecteze si, ca sa scape, ajunge in patul adjunctului Shelby. Norma nu avea de unde sa stie cu ce afaceri murdare se ocupa acesta si ca pericolul ce o pandea era mai mare...


Fiul ei, Norman, cunoaste un grup de fete printre care se afla si Bradley - o fata frumoasa, populara, al carei tata conduce o afacere de... droguri?! Dupa o noapte petrecuta impreuna, Norman crede ca Bradley a devenit iubita lui, dar ea avea deja un iubit... Acesta incepe sa sufere de pierderi de memorie, episoade de amnezie in care se transforma intr-un criminal... O cunoaste pe Emma, o fata draguta din liceu cu probleme pulmonare si curand, devin prieteni. Emma o ajuta pe Norma cu motelul, iar Norman devine atras de afacerea tatalui Emmei: impaierea animalelor. Dar toate astea nu-l distrag de la adevarata sa natura. 

Aparitia lui Dylan in oras face povestea si mai intriganta. Fratele vitreg al lui Norman si-a pierdut fostul loc de munca si singurul loc unde de refugiu ramas a fost familia Bates. Relatiile dintre ei sunt foarte reci, iar Dylan isi gaseste un job in oras ce implica droguri, arme si crime - ceea ce Normei nu-i place deloc. Curand afla ca secretele sunt cele care ii leaga si ajunge sa-si ajute mama si fratele vitreg.

Ceea ce mi-a placut a fost relatia dintre Emma si un tip care se ocupa cu prelucrarea drogurilor. Desi pare o influenta rea, el a tratat-o pe Emma exemplar si abia astept sa vad cum evoleaza relatia lor. Dupa o serie de crime ce se petrec in oras, familia Bates pare sa fie in centrul atentiei. Norma isi face prieteni nepotriviti, iar jobul lui Dylan reprezinta un risc pe care vrea sa si-l asume. Ce se va intampla cu Dylan? Dar Norman, reuseste sa scape cu viata? O sa realizeze ca el e criminalul? Si relatia mama-fiu dintre Norma si Norman e foarte intima, Norma devenind un alter ego al fiului ei. Ce se intampla mai exact? Iar Emma e la un pas de moarte, supravietuieste? Apropierea dintre Bradley si Dylan e destul de brusca, iar Bradley e nevoita sa paraseasca orasul. Toate acestea si multe altele se ascund in spatele peretilor motelului, iar secretele familiei Bates par sa se adanceasca.


Nota:

SUPER!

Trailer:








Poster:


- Diana

You May Also Like

1 comments

  1. Crima ... Perfect serial Doamne nu ne da mai mult timp ? Sa apuc sa fac si eu tot ce mi-am propus..

    RăspundețiȘtergere