Sa incurajam cititul!

by - aprilie 06, 2015



Desi sunt o bookaholica si nu-mi pot imagina rafturile fara carti, ma intristeaza sa recunosc ca sunt multi tineri care nu (mai) citesc sau carora nu le place sa citeasca. Am gasit aceasta campanie intitulata "Tanara lectura" in care un grup de bloggeri vor sa transmita placerea cititului tinerilor din mediul online. Raisa e creierul din spatele acestui proiect si puteti afla mai multe pe blogul ei.


Despre ce e vorba?

 "Această campanie vrea să împingă tineretul spre cultură, spre informație și îi îndeamnă a citi. Bloggerii și oamenii din toată țara sunt invitați să participe distribuind sigla campaniei și dând un like și un share la pagina de facebook a acesteia. Totodată, organizatorul campaniei va oferi premii pentru cei îndrăgostiți de cărți. În perioada mai-iunie se va desfășura un concurs de compuneri despre ,,De ce e bine să citești,fiind în pielea unui adolescent”, iar câștigătorii acestuia vor fi, bineînțeles, răsplătiți. Premiile constă în cărți, semne de carte personalizate și postere originale . De asemenea , voi insista pe cât de importantă este lectura în rândul tineretului scriind articole ce aparțin de această campanie și oferind pliante celor interesați de ea. Bloggerii care sunt implicați trebuie de asemenea să insiste pe acest fapt,scriind articole care susțin cauza campaniei."

Imi place si sustin aceasta campanie, iar simplul fapt ca tinerii ajung sa se implice in problemele culturale aduce un plus si un bun exemplu de urmat pentru generatiile viitoare sau, de ce nu, pentru generatiile mai mari. Rareori vezi persoane citind pe strada sau in mijloacele de transport, iar librariile sunt din ce in ce mai pustii. Haideti sa schimbam acest lucru!

Mai multe detalii puteti afla, bineinteles pe blogul Raisei, pe pagina de facebook sau alaturandu-va grupului de pe facebook. Bloggeri, jurnalisti, voluntari, bookaholici - avem nevoie de voi!

- Diana

You May Also Like

0 comments