In curand la Editura NEMIRA!

by - ianuarie 22, 2016

In inchisoare…

ai mult timp de gandire la dispozitie. De pilda, te gandesti la reintalnirea cu iubita pe care ai lasat-o in urma. Carmady, uriasul, are acum ocazia de a verifica la cald scenariile inchipuite „la racoare“.

Afara vantul rosu bate…

in bar, doi clienti se bucura de linistea dinaintea furtunii. Nu prea mult. Negasind fata cautata, al treilea intrat isi varsa amarul si gloantele asupra tristei figuri de la bar. De ce? Numai Marlowe stie.

Muzica de jazz rasuna…

dar nu intr-un club de noapte, ci pe holurile unui hotel respectabil. Leopardi, regele trompetei, isi face de cap cu cativa amici. Fara sa stie, detectivul hotelului intrerupe ultima reprezentatie din viata marelui Rege.

Bingo. Profesor Bingo…

cel care apare la nevoie, cand suferi din dragoste, si iti ofera o simpla cutiuta cu praf de prizat. Poti sa o accepti sau nu. Joe o face. Si mai face ceva: o crima perfecta sub inspiratia prafului. Dar cand praful dispare…




Regina rosie (Seria Regina rosie, partea I) de VICTORIA AVEYARD

"O lume volatila si o eroina fara egal." - Booklist

"Un thriller plin de imaginatie, in care iubirea si revolutia se ciocnesc, iar puterea si justitia sunt intr-o lupta pe viata si moarte. N-o veti putea lasa din mana." - USA Today







Voce noua si deosebita in literatura science fiction, seria Razboiul batranilor este un clasic al genului.“ - Robert Charles Wilson

Brigazile fantoma sunt Fortele Speciale, parte din Fortele Coloniale de Aparare, un regiment de elita, creat cu ajutorul ADN-ului mortilor care capata astfel o noua viata. Ei sunt transformati in soldatii perfecti, trimisi in cele mai dificile misiuni. Sunt tineri, rapizi si puternici si nu au niciun fel de sentimente sau regrete omenesti.

Universul este un loc amenintator pentru umanitate si e pe cale sa devina si mai periculos. Trei rase de extraterestri cu care umanii au avut de-a face in trecut s-au unit pentru a opri avansul omenirii in spatiu. Charles Boutin, fost cercetator militar in FCA, ii tradeaza si devine aliatul extraterestrilor.

Jared Dirac este singurul om care poate gasi solutia – un hibrid superuman, creat din ADN-ul lui Boutin. Creierul lui Jared ar trebui sa acceseze memoria tradatorului Boutin. Atunci cand experimentul esueaza, Jared este trimis sa lupte in Brigazile fantoma. Iar cand amintirile incep sa iasa la suprafata, Jared trebuie sa ia o decizie care poate schimba viitorul intregii omeniri.

Primul volum al seriei:


Monolog al unui infidel care se intreaba intruna daca nu cumva o fi infidel.“ - Elle

Are 54 de ani si se teme de batranete. De cativa ani, isi imparte viata intre sotia de la Marsilia si amanta de la Paris. Dar viata dubla nu e tocmai un ideal. Prin urmare, trebuie sa aleaga.

Retras in singuratatea biroului, vrea sa-si hotarasca viitorul in cateva ore. Sa ramana cu tanara Alix, cum ar face multi? Sau sa-si continue viata cu sotia pe care inca o iubeste? Isi aduce aminte tot: cum a cunoscut-o pe Alix si a avut impresia ca-si regaseste tineretea, cum a spus primele minciuni, cum s-a simtit vinovat, cum s-a trezit intr-o relatie extraconjugala... Trecutul si prezentul le stie prea bine, dar viitorul?

Cartea castiga prin stilul magnetic al autoarei, prin umor si prin prezentarea zbuciumului din epoca noastra, in care o idee (senzualitatea torida, fascinatia exercitata de noutate) e parazitata permanent de opusul ei (frumusetea unei iubiri ce rezista, seninatatea profunda a obisnuintei).“ - Elle

Louise Canova a ajuns la un moment de rascruce. Casnicia i se duce de rapa si temerile din adolescenta se intorc in forta. Dar destinul este imprevizibil si ii scoate in cale, intr-un anticariat, o carte care ii va schimba viata.

Enciclopedia despre stil scrisa candva de Madame Geneviève Antoine Dariaux face minuni: transforma o femeie oarecare intr-o personalitate. Asta, pentru ca experta in moda stie tot: de la accesorii si fermoare la prieteni falsi, soti neglijenti si legatura puternica dintre mame si fiice.

Eleganta va invita intr-o calatorie unica de la A la Z prin lumea modei, care e si o lume a iubirii.

Cu Eleganta se vor identifica toate femeile si o sa va placa la nebunie Louise, cuceritor de nevrotica si de zanatica, la fel ca Bridget Jones.“ - Glamour

Cartea perfecta pe care s-o agati din librarie.“ - Cosmopolitan

Acum ecranizat de Syfy intr-o mini-serie TV de exceptie

Intr-o zi, deasupra fiecarui oras mare de pe planeta apare cate o nava spatiala. Inauntrul lor se ascunde o rasa extraterestra superioara noua din toate punctele de vedere: intelectual, tehnologic, dar mai ales militar. La inceput, planurile lor par benefice: aduc pacea pe Pamant, inlatura saracia si elimina criminalitatea. Primesc numele de Overlorzi, protectorii Pamantului. Multi oameni continua totusi sa reziste puterii lor, convinsi ca Overlorzii urmaresc o agenda proprie. Venirea lor sa fie oare epoca de aur a umanitatii?

Sfarsitul copilariei este una dintre cartile definitorii ale lui Arthur C. Clarke, autor al volumului 2001: Odiseea spatiala. Inca de la publicare, acest roman a fost privit ca un clasic al literaturii science fiction, dar si ca un thriller literar de cea mai buna calitate.

Ingrozitor de logic, plauzibil si straniu de profetic... Clarke este un maestru.“ - Los Angeles Times

Nu s-a mai scris asa ceva; in parte pentru gandirea inovativa, dar in mare parte pentru ca aici intalnim un autor modern care intelege ca s-ar putea sa existe lucruri care sunt mai importante pentru omenire decat propria «supravietuire».“ - C.S. Lewis


Dintre toate aceste noutati ale editurii, am sa pun pe wishlist doar "Regina rosie" din pacate - sau din fericire. Am auzit atat de multe lucruri bune despre ea, incat m-au convins s-o iau. Ma bucur totusi ca editura a pastrat coperta. Se pare ca Nemira ridica stacheta! #thereishope

Voi ce carticele puneti pe wishlist? ^-^

Diana

You May Also Like

4 comments

  1. Pai, pe toate daca se poate :)) Par interesante. Regina rosie o vreau si eu, dar si Arthur C Clarke si Brigazile fantoma :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Regina rosie mi-a captivat atentia de ceva timp, dar inca nu stiu daca sa o adaug in wishlist

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi-a atras atentia Regina rosie, atat datorita titlului, cat si copertii.

    RăspundețiȘtergere