Editura Nemira lansează o nouă colecţie!

by - martie 21, 2016

Abia ce am aflat că cei de la Nemira au lansat o nouă colecţie dedicată copiilor cu vârste între 0 şi 12 ani. Aceasta se numeşte NEMI şi este un imprint al grupului editorial Nemira.


„NEMI este o editură de carte pentru copii, parte a Grupului Editorial Nemira ce își propune, prin selecția titlurilor, să îndeplinească dubla funcție a cărților pentru copii: să placă și să educe. Pornim de la ideea că „un copil care citește este un adult care gândește”, motiv pentru care linia noastră editorială va avea drept cuvinte-cheie concepte precum: educație, aventură, umor, imaginație sau cunoaștere. Un copil care citește din plăcere va deveni un adult care citește din obișnuință.

Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici. Componenta educativă a cărților pe care le publicăm este de o importanță deosebită pentru noi, alături de alte elemente esențiale cum ar fi încurajarea creativității și a imaginației, umorul, pasiunea pentru aventură și mister.”


Amuzantă și educativă în același timp, „Frații Tapper în război (unul împotriva celuilalt)”, de Geoff Rodkey, este primul volum dintr-o nouă serie populară pentru copii ce-i are ca protagoniști pe Claudia și Reese, doi frați gemeni puși pe șotii. „Războiul” pornește de la un incident (aparent) nevinovat petrecut în cantina școlii, se continuă în apartamentul lor din New York, iar cele mai mari „bătălii” se dau, în cele din urmă, în universul fictiv al unui joc online. Dialogurile amuzante între cei doi frați sunt completate de căsuțe ce redau mesajele schimbate pe telefon între părinții lor, email-uri, conversații pe chat sau în jocuri video și numeroase fotografii explicative.


Într-un stil lejer, spumos și plin de umor, autorul descrie excelent inepuizabilele conflicte între frați, reușind, în același timp, să strecoare și câteva informații de cultură generală despre războaiele adevărate, precum și o lecție scrisă printre rânduri: oricât de dulce ar fi răzbunarea, tot mai dulce este împăcarea.

Povestită ca o „istorie orală” de către cei doi frați, prietenii și familia lor, Frații Tapper în război este un roman haios despre ce înseamnă să fii în școala generală în lumea noastră digitalizată.


O senzațională repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman și ilustratorul Chris Riddell țes împreună un fel de Albă-ca-Zăpada și, aproape, o Frumoasă adormită, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ține pe cititori vrăjiți de la început până la sfârșit.

În ajunul nunții sale, o tânără regină pleacă pentru a salva o prințesă din mrejele unei vrăji întunecate. În locul rochiei de mireasă își pune cămașa de zale, își ia sabia și, alături de trei pitici curajoși, străbate tunelurile întunecate de sub munți pentru a ajunge la regatul adormit. Ieșind din tiparele basmelor clasice, regina decide să-și construiască singură destinul, iar tânăra adormită nu este nici ea ceea ce pare.

Elemente familiare ale basmelor clasice se combină cu subtile tușe moderne, iar rezultatul este o poveste savuroasă, captivantă și întunecat-amuzantă. Originali și surprinzători, cei doi autori își cuceresc cititorii prin ceea ce ar putea fi culmea colaborării lor artistice. Prin povestea minunat scrisă și datorită minunatelor ilustrații ale lui Chris Riddell, bogate în detalii prețioase, cartea poate fi un cadou cu adevărat special și rafinat.


S-ar putea să crezi că știi povestea asta. E despre o tânără regină în pragul măritișului; mai sunt și câțiva pitici curajoși și de treabă; un castel acoperit de spini; și, se spune, o prințesă blestemată de o vrăjitoare să doarmă pe vecie.

Dar în această poveste nimeni nu așteaptă un prinț călare pe un armăsar alb. Acest basm a fost țesut cu un fir de magie neagră, ce amestecă și sucește lucrurile, le face să scânteieze și să strălucească într-un mod aparte. Atunci când o prințesă are nevoie să fie salvată, o regină poate să se transforme ea însăși într-un erou…


„Băiatul care vorbea cu corbii” este primul volum dintr-o trilogie întunecată („Neîmblânziții”), plină de acțiune și suspans, ce aduce aminte, pe de o parte, deCartea cimitirului, de Neil Gaiman, și, pe de alta, de atmosfera din Batman.

Abandonat de părinți la vârsta de cinci ani, Caw nu s-a întrebat niciodată de ce poate vorbi cu corbii. Dar, după ce salvează o fată pe nume Lydia de un atac primejdios, descoperă că sunt și alții ca el: oameni ce au puterea de a controla și comunica cu animalele. Neîmblânziți. Unii preferă să se ascundă sub aparențele unor oameni obișnuiți, unii aleg o viață solitară, unii sunt proscriși, iar alții… ei bine, alții ar face orice pentru a aduce întunericul înapoi în Blackstone.


Blackstone a fost odată un oraș înfloritor. Dar asta a fost în urmă cu opt ani, înainte de Vara Întunecată, când, sub conducerea maleficului Spinning-Man, neîmblânzitul-păianjen, a fost devastat de un val de violențe și infracțiuni fără precedent. Și, deși a fost înfrânt, se pare că Spinning-Man vrea să-și recapete puterea, iar Caw, neîmblânzitul-corb, este printre cei care vor fi prinși în pânza sa.

Pe măsură ce amenințarea unei noi Veri Întunecate crește, băiatul descoperă viața ascunsă a neîmblânziților din Blackstone și are ocazia să afle mai multe despre propriul trecut. Însă pentru a salva orașul la timp Caw trebuie să-și dezvolte cât mai repede abilitățile de neîmblânzit pentru că urmează să înfrunte un rău pe care nu și l-ar fi imaginat nici în cele mai întunecate coșmaruri.


„Pe viitor vor apărea cărți cu ilustrații frumoase și cu conținut educativ – De ce ne certăm, Davy? și Davy, ajutor! Uite o fantomă!, ambele de Brigitte Weninger și cu ilustrații de Eve Tharlet; Nu vreau să fiu o broască!, de Dev Petty, ilustrații de Mike Boldt, și romane pline de aventuri și mister, menite să dezvolte pasiunea pentru citit a copiilor și curiozitatea lor înnăscută: primul volum al seriei William Wenton și hoțul de luridium, de Bobbie Peers, o poveste fantasy norvegiană tradusă în peste 20 de limbi, Nick, Tesla și laboratorul lor periculos de înaltă tensiune , un roman cu electromagneți, alarme pentru hoți și alte dispozitive pe care le puteți construi și voi, de Pflugfelder și Steve Hockensmith, ilustrații de Scott Garrett, o carte plină de umor și de experimente trăsnite, Cronicile din subterane de Suzanne Collins, autoarea faimoasei serii Jocurile Foamei, și Viața pe Marte de Jennifer Brown Nick.

Spre finalul anului, vom publica cea mai frumoasă poveste pe care-ți dorești s-o citești de Crăciun: Un băiețel numit Crăciun de Matt Haig, cu ilustrații de Chris Mould.”




You May Also Like

2 comments

  1. Citisem pe undeva ca sunt pentru copiii pana in 12 ani. Ha! Ce gluma buna! Cartile astea o atrag pana si pe copilul de 17 ani aici de fata! De abia astept sa apara! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ești singura, crede-mă :)) Și eu am pus ochii pe câteva ^^”
      xx

      Ștergere