În curând la Editura NEMIRA!

by - octombrie 07, 2016


O explorare minunată a ce înseamnă să iubești și a ce înseamnă să fii om.” - S.J. Watson

Nicăieri nu-i ca acasă. Sau poate...?

Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident”, nu se mai simte în apele lui. Își pierde pofta de mâncare. Nu mai înțelege ce rost are îmbrăcămintea. Până și soția și fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute și urăște pe toată lumea de pe planetă, mai puțin pe Newton. Dar Newton e un câine...

Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut să-și schimbe complet părerea despre rasa umană?

O carte care te face să râzi și să plângi în același timp.” - Jeanette Winterson


Un roman minunat de haios, palpitant și inventiv. Asemenea lui Kurt Vonnegut și Audrey Niffenegger, Haig folosește convențiile din SF ca să exploreze și să satirizeze elegant și convingator concepte precum liber-arbitru, căsătorie, logică, nemurire și milă.” - The Times


Matt Haig, scriitor și jurnalist, s-a născut la Sheffield în 1975. A studiat la Leeds University și și-a înființat propria lui companie de marketing, semnând mai multe volume despre digital marketing și e-marketing înainte să debuteze cu o lucrare de ficțiune. După o luptă lungă cu depresia, a început să scrie literatură și este convins că cititul și scrisul i-au salvat viața. Cărțile, crede el cu tărie, au o mare putere de a uni oamenii, cu atât mai mult în lumea noastră. Unele dintre volumele sale au devenit bestselleruri: „The Last Family in England” (2004), „The Radleys” (2010), „The Humans” (2013). Volumele pe care le-a semnat au fost traduse în treizeci de limbi și toate romanele pentru adulți vor fi ecranizate. Autorul a publicat și volume pentru copii, apreciate și admirate, printre care „Shadow Forest” (2007) sau „To Be A Cat” (2012).


Noah Hawley – creator si scenarist al serialului TV multipremiat, FARGO

Într-o seară cețoasă de vara, unsprezece oameni se îmbarcă într-un avion cu destinația New York. Peste șaisprezece minute, se întamplă catastrofa: aeronava se prăbușește în ocean. Singurii supraviețuitori sunt un pictor și un băiețel de patru ani, dintr-o familie de bogătași.

„Înainte de cadere” plonjează în viețile pasagerilor dispăruți. Coincidențe ciudate indică o conspirație. A fost voia destinului să dispară atâția oameni influenți? Sau a fost o mână criminală? Autoritățile vor să afle adevărul, iar cei care au supraviețuit devin protagoniștii unei relații de o mare fragilitate, într-un roman uimitor, care vorbește despre soarta și mai ales despre legăturile dintre oameni.

«Înainte de cădere» este, pe de o parte, un thriller complex și palpitant. Pe de altă parte, este o explorare a condiției umane, o meditație despre latura întunecată a celebrității, arta, puterea speranței și pericolul pe care-l reprezintă media, în lipsa verificărilor.” - The New York Times Review of Books


Noah Hawley, scriitor, scenarist, producator de film și de televiziune, s-a născut în 1967 la New York, unde și-a și petrecut copilăria. A studiat științe politice la Sarah Lawrence College și a lucrat pentru Legal Aid Society. S-a mutat apoi la San Francisco, unde a lucrat în IT. A debutat în volum cu A Conspiracy of Tall Men (1998). A publicat apoi Other People's Weddings (2004), The Punch (2008), The Good Father (2012). Este creatorul serialului de televiziune Fargo (2014), care s-a bucurat de un real succes și a câstigat numeroase premii.

Drepturile de ecranizare pentru cel mai recent roman al său, „Înainte de cădere”, bestseller New York Times, au fost achiziționate de Sony Pictures, autorul însuși urmând să scrie scenariul.

You May Also Like

0 comments