Nou la Editura LITERA!

by - octombrie 19, 2016

Urmăriţi de amintirea accidentului bizar în care tatăl lor a fost ucis pe când erau copii, Jim şi Bob Burgess pleacă din oraşul natal, Shirley Falls, pentru a se stabili la New York. Jim, avocat de succes, şi-a desconsiderat toată viaţa fratele, iar Bob, avocat din oficiu, care îl idolatrizează pe Jim, a acceptat întotdeauna situaţia. Însă raporturile dintre ei sunt răsturnate atunci când sora lor, Susan, îi cheamă de urgenţă acasă. Fiul ei adolescent, Zach, are necazuri după ce a făcut un gest ofensator la adresa comunităţii musulmane din oraş, iar Susan are nevoie disperată de ajutor. Fraţii Burgess se întorc aşadar în locurile copilăriei lor, unde tensiunile de mult înăbuşite care au modelat relaţia dintre ei încep să iasă la suprafaţă în mod neaşteptat, schimbându-le destinul.

Cu adevărat excepţional în cazul lui Strout este echilibrul pe care îl atinge între v irtuozitatea narativă şi profunzimea emoţională.” - Chicago Tribune

Clasici contemporani Litera pune laolaltă scriitori contemporani laureaţi sau nominalizaţi ai unor prestigioase premii literare, care le prefigurează statutul de „clasici”. Ficţiunile cele mai noi, cele mai vândute, cele mai iubite din zilele noastre – cărţi pe care abia aştepţi să le citeşti.


Elizabeth Strout s-a născut în 1956 și e o autoare din America. După ce a absolvit Bates College, a petrecut un an în Oxford, Anglia, apoi și-a început stiudiul în drept pentru încă un an. În 1982 a absolvit cu onoruri și a primit o diplomă în drept de la Syracuse University College of Law. În acel an, prima sa poveste a apărut în revista „New Letters”. A câștigat Premiul Pulitzer pentru Ficțiune cu romanul său, Olive Kitteridge, care a fost adaptat de HBO într-o miniserie TV. Acum, își împarte timpul între New York și Maine.

O nouă carte de colorat minunată te conduce într-o expediţie de poveste prin junglă.

Johanna Basford te invită la o plimbare prin Jungla magică, să descoperi o lume dispărută, cu plante şi animale care abia aşteaptă să fie aduse la viaţă.

Te vei întâlni cu broaşte de copac pătate şi cu păsări colibri delicate, cu tigri fioroşi şi cu fantastice maimuţe jucăuşe. Lasă-ţi imaginaţia să zburde în coronamentul bogat al pădurii tropicale sau bucură-te de plantele şi de florile minunate aflate mai jos.





Johanna Basford (n. 1983), ilustratoare de origine scoțiană, este creatoarea bestsellerurilor mondiale Grădina secretă, Pădurea fermecată şi Oceanul dispărut. Cărţile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Bine aţi venit în America începutului de secol XX, unde ragtime-ul stabileşte ritmul. Harry Houdini uimeşte publicul cu eliberările lui spectaculoase, J.P. Morgan domină lumea finanţelor, iar Henry Ford construieşte automobile, transformând oamenii în maşini. Emma Goldman predică amorul liber şi feminismul, iar o fostă dansatoare în musicaluri, Evelyn Nesbit, este scânteia care declanşează asasinarea unui mare arhitect de către un milionar nebun. Vieţile acestor personaje reale se întrepătrund cu cele ale unui negustor ambulant evreu, unui muzician de culoare şi unui tânăr rebel din clasa de mijloc, pentru a crea un mozaic literar fascinant.

Un roman extraordinar de intens, liric şi pătrunzător, ce surprinde spiritul american... într-un fel muzical şi fluid care este pe cât de original, pe atât de plăcut.” - The New Yorker

Carte inclusă de Modern Library printre cele mai bune 100 de romane ale secolului XX

Clasici moderni Litera pune laolală scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cærți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.


Edgar Lawrence "E. L." Doctorow (1931-2015) a fost un autor american, profesor, editor și foarte cunoscut pentru operele sale de ficțiune istorică. A fost descris ca fiind cel mai important autor american al secolului XX. A scris în total 12 cărți ce au primit numeroase premii. A murit datorită cancerului la plămân (era un fumător înrăit) la vârsta de 84 de ani, în Manhattan.


You May Also Like

2 comments

  1. N-am incercat niciodata o carte de colorat, ma indoiesc ca as avea suficienta răbdare (desi stiu ca ar trebui sa fie relaxant). Totusi, imi plac atat de mult cărtile Johannei din ce am reusit sa răsfoiesc par superbe. Inca un motiv sa nu le mazgalesc cu lipsa mea de simt al culorilor. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am încercat ceva de la Litera (însă nu dintre cărțile Johannei) și nu m-a dat pe spate :/ Sunt frumoase, într-adevăr, dar să ai timp de ele, nu ca mine ^^”
      xx

      Ștergere